Cinema

DESTELLO BRAVÍO

DESTELLO BRAVÍO
Juny 2022
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Àrea de Gestió Cultural

Àrea de Gestió Cultural

Dies

Dies: 2 de juny

Hores

Hora: 20.30 h

Durada

Durada: 98 min

Lloc

Lloc: Multicines Manacor. Carrer Bas, 7

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

DESTELLO BRAVÍO
Ainhoa Rodríguez
Espanya, 2021. 98 min
V.o. en castellà
 Col·loqui amb la directora, AINHOA RODRÍGUEZ

Isa es parla a si mateixa deixant-se missatges en la seva gravadora per a quan desaparegui o perdi la memòria. Cita se sent atrapada en un matrimoni asfixiant en una casa plena de verges i sants. María torna a la població on va néixer per a enfrontar-se a la seva propia solitud. Les dones d'una petita localitat rural, suspesa en el temps i malmesa per la despoblació, viuen entre l'apatia del dia a dia on sembla que res extraordinari pot tenir lloc i un profund desig d'experiències alliberadores que els permetin retrobar-se amb el lloc on temps ençà van ser feliços o van somiar que ho eren. Llavors, alguna cosa passarà i res serà igual.

AINHOA RODRÍGUEZ (1982). És directora de cinema, també productora i guionista. El seu primer llargmetratge, "Destello bravío" (2021), es va estrenar internacionalment en la Secció Oficial Tiger Competition de la 50a edició del Festival Internacional de Cinema de Rotterdam – IFFR -, i va formar part de la selecció del 50 aniversari del New Directors / New Films de Nova York, organitzat pel MoMA i el Film at Lincoln Center. La pel·lícula va ser premiada en el Festival de Màlaga 2021 alçant-se amb la Biznaga de Plata Premi del Jurat i la Biznaga de Plata Millor Muntatge dins de la Secció Oficial. A més, va obtenir el Premi Dunia Ayaso en el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i el de Millor Pel·lícula en el Festival Internacional de Cinema de Burgas (Bulgària), així com el de Millor Pel·lícula en el Shorts de Trieste (Itàlia). Com a directora es va alçar amb els reconeixements a Millor Direcció en el 26 Festival Internacional de Cinema de Vilnius (Lituània), Millor Direcció en el 23 Festival Internacional de Cinema de Dones de Seül (Corea del Sud) i va guanyar la Violette D´Or en el conegut Festival Cinespaña Toulose, entre altres. El film ha estat seleccionat en prestigiosos festivals com els de Moscou, Shanghái, FICUNAM (Ciutat de Mèxic), Tessalònica i la Mostra de Saô Paulo.
Ainhoa és doctora en Teoria i Anàlisi Cinematogràfica per la Universitat Complutense de Madrid; posseeix el DEA en l'àrea de coneixement de Comunicació Audiovisual i Publicitat. També és llicenciada en Comunicació Audiovisual (UCM) i diplomada en Direcció de Cinema i Realització de TV (TAI). La revista «Variety» l'ha destacat com una de les deu cineastes emergents SPANISH TALENTS ON THE RISE, a propòsit del European Film Market de la Berlinale 2021. Les seves pel·lícules de curta durada han guanyat nombrosos premis per tot el món. Combina el seu treball com a directora amb la labor de professora i ponent de llenguatge fílmic en universitats i institucions públiques i privades des de fa diversos anys. Així com realitza projectes audiovisuals d'immersió amb perspectives feministes i no normatives en àrees rurals.