Documental

Ennio, the Maestro

Ennio, the Maestro
Juny 2022
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Àrea de Gestió Cultural

Àrea de Gestió Cultural

Dies

Dies: 16 de juny

Hores

Hora: 20.30 h

Durada

Durada: 151 min

Lloc

Lloc: Multicines Manacor. Carrer Bas, 7

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Ennio, the Maestro
Giuseppe Tornatore
Itàlia, 2021. 151 min
V.o. en varis idiomes subtitulada
Col·loqui amb ALESSANDRO DE ROSA, compositor i deixeble d'Ennio Morricone i un dels protagonistes de la pel·licula

https://m.filmaffinity.com/es/movie.php?id=648099

Retrat de Ennio Morricone, el compositor de cinema més popular i prolífic del segle XX, un dels més estimats pel públic, dues vegades guanyador de l'Oscar i autor de més de cinc-centes partitures inoblidables. El documental presenta al Mestre a través d'una llarga entrevista realitzada per Giuseppe Tornatore, testimoniatges d'artistes i directors com Bernardo Bertolucci, Giuliano Montaldo, Marco Bellocchio, Dario Argento, els germans Taviani, Carlo Verdone, Barry Levinson, Roland Joffé, Oliver Stone, Quentin Tarantino, Bruce Springsteen, Nicola Piovani, Hans Zimmer, Pat Metheny, Alessandro de Rosa, música i material d'arxiu. El documental també es proposa revelar el costat menys conegut de Morricone, com la seva passió pels escacs, que pot tenir vincles misteriosos amb la seva música. Així com l'origen en la vida real d'algunes de les seves intuïcions musicals.

Alessandro De Rosa (Milan, 1985) va emprendre el seu estudi de composició musical seguint el consell d'Ennio Morricone. Va estudiar amb Borís Porena a Roma i després es va graduar al Conservatori Reial de La Haia, Països Baixos. Com a compositor i arranjador, va col·laborar amb Jon Anderson de la banda Yes. Juntament amb Ennio Morricone és l'autor del llibre Ennio Morricone, en les seves pròpies paraules. Ennio Morricone en conversa amb Alessandro De Rosa (Oxford University Press, 2019, 2020) l'autobiografia de Morricone en forma de converses, publicada el 2016 a Itàlia per Mondadori Libri i traduïda a diverses de les llengües més parlades del món, i també del podcast "Io e Ennio Morricone" (Amazon Audible, Feb. 2020).
Com a compositor ha treballat per a nombroses agències i empreses, incloent Amadeus Music i Pastelle Music escrivint música per a documentals, pel·lícules i anuncis. Amb Pastelle Music també va treballar com a cap d'A\R i Talent Manager.
Entre les seves obres de concert, el 2014, va escriure "Gravità Ritrovata per a orquestra", peça encarregada i interpretada per la Residentie Orkest amb motiu del seu 110è aniversari, i l'òpera Trashmedy, composta expressament per la 63a edició de La Biennale di Venezia Musica 2019.
De Rosa treballa actualment com a músic autònom i col·labora com a autor i orador amb per la RAI (Radiotelevisió Italiana) i la RSI (Radiotelevisió Suïssa en llengua italiana). Desde el 2021 porta “Ascoltare il cinema”, un programa televisiu sobre les músiques i el sons del cinema concebut i escrit per ell per el RSI - Cult + canal de Suïssa.