Concert

Oblivion

Oblivion

Selecciona un dia

Febrer 2024
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
19:00
Entrades exhaurides
Àrea de Gestió Cultural

Àrea de Gestió Cultural

Dies

Dies: 18 de febrer

Hores

Hora: 19 h

Durada

Durada: 60 minuts

Lloc

Lloc: Conservatori de Manacor

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Pere | Xisco: Oblivion. Contrabaix i guitarra

Oblivion
Programa
Oblivion - Ástor Piazzolla (Mar del Plata, 1921 - Bons Aires, 1992).
Pavana per a una infanta difunta - Maurice Rave (Ziburu, 1875 - París, 1937).
Tanti anni prima (Ave Maria) - Ástor Piazzolla.
L’heure exquise / À Chloris - Reynaldo Hahn (Caracas, 1874 - París, 1947).
Bachiana núm. 5 - Heitor Villa-Lobos (Rio de Janeiro, 1887 - 1959).
Vocalise - Serguei Rakhmàninov (Starorusskij ujezd, 1873 - Califòrnia, 1943).
Adiós Nonino - Ástor Piazzolla.
Morgen! - Richard Strauss (Múnic, 1864 - Garmisch-Partenkirchen, 1949).
Milonga sin palabras - Ástor Piazzolla.
Café 1930 - Ástor Piazzolla.

Intèrprets
Xisco Aguiló, contrabaix.
Pere Fiol, guitarra.

 Xisco Aguiló
Natural de Mallorca, va estudiar contrabaix i violina al Real Conservatori de la Haia, amb Anthony Woodrow, Margaret Urquart i Knut Guettler, i es va graduar en ambdues especialitats.  Fou integrant de la JONDE (Jove Orquestra Nacional d'Espanya). Ha estat membre de  l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i col·laborador habitual de l'OCG (Orquestra Ciutat de Granada). Ha impartit cursos de violina per a la Universitat de Salamanca i el Conservatori de Hong Kong. Ha ofert nombrosos recitals de contrabaix i piano amb les pianistes Rumiko Harada, Yuko  Mizutani, Marta Ambrós i Isabel Fèlix, amb qui toca de manera usual i ha publicat  un treball discogràfic. Especialitzat en música antiga, desenvolupa una tasca concertística incessant amb grups com: la Real Càmera, el Concierto Español, l'Orquestra Barroca de Sevilla, Le Concert des Nations, Quartet Albada, Al Ayre Español o l'Orquesta del s. XVIII, amb els quals ha ofert concerts al Japó, Nova York, Singapur, Hong Kong i participa habitualment en els festivals europeus més prestigiosos. Ha enregistrat per a segells discogràfics com Ona Digital, Lindoro, Glossa, Alia Vox, Harmonia Mundi, Prometeo, Chalenge, entre d'altres.

Pere J. Fiol
Nascut a Palma, va estudiar la carrera de guitarra clàssica al Conservatori de Palma  amb el concertista Gabriel Estarellas. Acabà els estudis conduents al Grau Superior al Conservatori Superior de Música de Madrid. L'activitat musical de Fiol abraça la majoria dels registres de l'espectacle: des d'un interessant recorregut concertístic fins a la construcció d'instruments, sense oblidar una important faceta docent, tant dins les aules com des de la gestió del teatre Ireneu Espectacles.
Com a intèrpret, ha ofert concerts a les Illes, arreu de l'Estat i a diferents punts d'Europa. Ha format part d'un bon nombre d'agrupacions de cambra, i actualment també forma duo amb el flautista Enrique Sánchez, amb qui manté diversos programes. Pel que fa a l'apartat discogràfic, ha participat en diversos enregistraments amb artistes de la talla de la mezzosoprano Eulàlia Salbanyà, entre d'altres.  Les inquietuds musicals de Pere Fiol, més enllà de la interpretació, inclouen el Taller
d'Instruments, que comparteix amb Francesc Forteza, on es dediquen a la construcció, restauració i manteniment d'instruments de corda. Així mateix, ha impartit classes de fonaments de lutieria per a instruments de corda al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.