Conferència

Pasolini i Morricone

Pasolini i Morricone

Selecciona un dia

Juny 2022
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
19:00
Àrea de Gestió Cultural

Àrea de Gestió Cultural

Dies

Dies: 18 de juny

Hores

Hora: 19 h

Durada

Durada: 120 min

Lloc

Lloc: Conservatori de Música de Manacor

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Classe magistral
PASOLINI I MORRICONE. UNA ABRAÇADA TRASCENDENTAL MÉS ENLLÀ DEL CINEMA
La relació entre Morricone i Pasolini és extraordinària i misteriosa alhora. Nascuda en un primer encontre per a realitzar "Uccellacci i ucellini" (1966), va portar els dos en dimensions col·laboratives originalment inesperades, que molt aviat es van estendre des del cinema a la sala de concerts i al teatre. Una abraçada artística, espiritual, transcendental entre dues identitats molt diferents, però complementàries, que, encara que aparentment en les antípodes, generà en gairebé deu anys d'activitat un grapat d'obres extraordinàries encara avui capaces de moure les nostres consciències i el nostre punt de vista sobre el món.

ALESSANDRO DE ROSA (Milan, 1985) va emprendre el seu estudi de composició musical seguint el consell d'Ennio Morricone. Va estudiar amb Borís Porena a Roma i després es va graduar al Conservatori Reial de La Haia, Països Baixos. Com a compositor i arranjador, va col·laborar amb Jon Anderson de la banda Yes. Juntament amb Ennio Morricone és l'autor del llibre Ennio Morricone, en les seves pròpies paraules. Ennio Morricone en conversa amb Alessandro De Rosa (Oxford University Press, 2019, 2020) l'autobiografia de Morricone en forma de converses, publicada el 2016 a Itàlia per Mondadori Libri i traduïda a diverses de les llengües més parlades del món, i també del podcast "Io e Ennio Morricone" (Amazon Audible, Feb. 2020).
Com a compositor ha treballat per a nombroses agències i empreses, incloent Amadeus Music i Pastelle Music escrivint música per a documentals, pel·lícules i anuncis. Amb Pastelle Music també va treballar com a cap d'A\R i Talent Manager.

Entre les seves obres de concert, el 2014, va escriure "Gravità Ritrovata per a orquestra", peça encarregada i interpretada per la Residentie Orkest amb motiu del seu 110è aniversari, i l'òpera Trashmedy, composta expressament per la 63a edició de La Biennale di Venezia Musica 2019.
De Rosa treballa actualment com a músic autònom i col·labora com a autor i orador amb per la RAI (Radiotelevisió Italiana) i la RSI (Radiotelevisió Suïssa en llengua italiana). Desde el 2021 porta “Ascoltare il cinema”, un programa televisiu sobre les músiques i el sons del cinema concebut i escrit per ell per el RSI - Cult + canal de Suïssa.